Gebitsvoorzieningen

- volledige prothese

Indien u reeds een volledige gebitsprothese heeft en er treden na vijf a zes jaar regelmatig klachten op zoals b.v. breuk, pijnklachten en uw mondhoeken zijn rood of stuk dan weet u dat het tijd is voor een nieuwe prothese. U kunt dan een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek ( intakegesprek ). Neem naar dit intake gesprek uw verzekeringsgegevens mee en eventueel ook foto’s waar uw gebit ( eigen tanden) duidelijk op staan. Wij bekijken dan samen met u de mogelijkheden om tot een voor u zo goed mogelijk resultaat te komen. We nemen uw verzekeringsgegevens op en bespreken uw wensen, ook bekijken we wat de eventuele extra kosten voor u zouden zijn en geven u een duidelijke begroting. Hierna krijgt u van ons uw behandelplan voor de volledige prothese.

Wennen aan uw nieuwe prothese.

Een nieuwe prothese kan in het begin heel anders aan voelen en daar zult u aan moeten wennen, ook kunnen er drukplekjes ontstaan die erg pijnlijk kunnen zijn. Blijf hier nooit te lang mee rondlopen maar neem onmiddellijk contact met ons op, door een kleine correctie kunnen wij de drukplek wegnemen. Probeer wel uw prothese in te houden, indien u uw prothese uitdoet of uw oude prothese weer in doet kunnen wij geen diagnose stellen en u van de pijn afhelpen.

Het is aan te raden om uw prothese s’nachts uit te doen, zo krijgen uw kaken en spieren de nodige rust. Bewaar uw prothese tijdens de nacht in een bakje met water.

U dient uw prothese regelmatig te reinigen zodat er geen aanslag op kan ontstaan. Grein en Mertens geeft u na het plaatsen van uw prothese een speciale reinigingsset mee. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen zoals bruistabletten of schuurmiddelen, deze maken het gepolijste oppervlak ruw waardoor bacteriën sneller aan uw prothese hechten.

Neem bij schade aan uw gebitsprothese meteen contact op met ons en ga niet zelf plakken of vijlen.

Praktijk Waalre

Tandprothetische praktijk Grein en Mertens
Petunialaan 2B, 5582 HA Waalre


(T) 040 2231731 / 2231734
(F) 040 2231736
Neem contact op per mail
Route

Praktijk Geldrop

Tandprothetische praktijk Grein en Mertens
Emopad 37, 5663 PA Geldrop


(T) 040 2861378
(F) 040 2231736
Neem contact op per mail
Route

Laboratorium

Grein en Mertens Dentaltechniek bv.
Gestelsestraat 45, 5582 HG Waalre


(T) 040 2231731
(F) 040 2231736
Neem contact op per mail
Route